|
||
LUMBLIJA TUKA
PARIĆAT:
3
kg MUKE 80
dkg CUKARA 20
dkg KVASA 2
ROZE MUSĆADE 2
KESICE KANELE 10 KARTELA VANILIN CUKARA2
dkg ANIŽA 20
dkg POPRŽENIH MINDULA I ORAHA,SUHICE OD GROZJA PO ŽELJI 1
BOČICA EKSTRATA 1
ĆIKARA UJA 1
ĆIKARA VARENIKA
5
dcl RUMA 2
ZLICE RAKIJE MALO
SOLI RAZMUĆENE U MLAKOJ VODI LEMUN PARIĆAVANJE: Posebno se podmisi kvas sa malo cukara,muke,mlika i pusti da se digne. Zatim se u muku stavu svi ostali sastojci, počne se misit uz polako dodavanje uzdignutog kvasa. Kad se sve dobro izmisi onda se polako dodaje varenik u kojemu se prin rastopi cukar. Treba dobro misit i to najmanje po ure. Potom se raščinu i oblikuju lumblije. Između svakog komada lumblije treba da bude komad robe da se ne prilipu. Kad uzajdu stavu se u toplu peć na umjerenoj temperaturi. Nakon što se ispeču namažu se varenikom. Kad lumblija upije varenik pospe se cukaron u kojega se doda vaelija. |
KOTENJATA TUKA PARIĆAT:
MALE
DUNJE
(količina
po želji) 2
LEMUNA CUKAR
(koliko i težina dunja) 1
ŽMUL VODE
PARIĆAVANJE: Dunje se ogulu i svaki bokun se stavi u hladnu vodu u koju se prin tega ocidi sok od jednega lemuna. Zatim se stavu u uzavrilu vodu. Varu se dok ne omekšaju da se mogu pasirat. U posudu se stavi cukar, pelije žmulon vode i vari dok ne postane gust. Nakon tega se cukaru odma dodadu pasirane dunje i stavi varit brzo na jaken ognju. Vari se oko 30 minuti uz stalno mješanje. Kad je gotovo digne se iz ognja, doda se sok od jednega ocidjenega lemuna i dobro promiša. Zatim se stavi u hladnom vodom prolivene kalupe ili rušćeru i to ostavi na hladnen mistu 24 ure. Nakon te 24 ure istrese se na čistu kartu i ostavi da se suši nekoliko dan. Služi se na listu lemuna ili lovorike. |
MANTALA UKA PARIĆAT:
1,5
L VARENIKA 25
dkg KRUPICE - GRIZA 1
ĆUKARIN CIMETA
PARIĆAVANJE:
Kad varenik uzavre dodati krupice – griza uz stalno mješanje. Takvu smjesu kuhati 30 minuti. Na kraju dodati mirodije i mindele, te sve skupa istrest u navlaženu vodom rušćeru ili male kalupe. Pusti se da odstoji jedan dan, a ond se razreže na bokune, stavi na oprani list naranče ili lemuna i tako služi. |
Za sve postoji prvi put |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Naši zadnji zdruci |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lipi stol - lipe cure |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Tako to rade naši dečki |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mare, jesi li zapantila recept ? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ovo je po receptu iz Australije |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Pomoć uvik dobro dojde |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Qualis mater talis filia |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Aaaaa - OSLAČALO !!! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ponosni profesori |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Blagoslov |
||||
![]() |
![]() |